List-igt i Enköping

I senaste undersökningen om företagsklimatet av Svenskt Näringsliv så har Enköping klättrat starkt sedan förra mätningen och är nu bland de 40 mest företagsvänliga kommunerna i Sverige.

Det är bara att gratulera kommunalråden och kommunledningen till att ha tagit tag i företagsfrågorna på ett bra sätt, särskilt efter Bahcos nedläggning. Mycket har gjorts och det ger som synes resultat.

Det är inte otroligt att kommunstyrelsens uttalade mål att vara högt på just den listan har bidragit till ett stort fokus på företagsklimatet i kommunen.

Tänk om grundskolan skulle ha fått samma uppmärksamhet sedan det förra våren stod pinsamt klart att Enköping var bland de 10 sämsta kommunerna i landet vad beträffar resultaten i 9:an. Undrar hur resurstilldenling och ansträngningarna då hade sett ut.

Det borde vara lika självklart för kommunen att ha som ambition att lika bland de 40 främsta kommunerna när det gäller skolresultaten som det är att vara företagsvänlig tycker jag. Men eftersom skolan står för mer än 50% av kommunens budget så kostar en sådan ambition resurser.

Det skall bli mycket intressant att se vad som kommer att presenteras i budgeten för 2008, både vad gäller resurser och mål för skolan.

/Tomas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback