Enavallen ligger bra

Var just på Enavallen och såg ESK mot Väsby och diskuterade med andra åskådare tanken att flytta Enavallen till Korsängen. Med tanke på läktarna endast var besatta till c:a 25% så känns det ju inte direkt angeläget ur kapacitetssynpunkt. Läktaren är dessutom ganska nybyggd och fräsch, liksom löparbanor och inte minst teknikplanen med konstgräs där ett antal miljoner investerades häromåret.

Visst är det ont om parkeringsplatser de få gånger när det är mycket publik och visst skulle det vara kul med en ännu större samlad arena men är det värt priset? Det känns som kapitalförstöring att riva en såpass modern arena, särskilt när fullmäktige just beslutat att en jättearena för motorsport skall byggas. Den lär dra med sig ett antal miljoner i kringkostnader för kommunen och det finns ju andra hål att stoppa dessa i, exempelvis idrottshusets badanläggning som ju håller på att falla sönder.

Nej, "enköpingsalliansens" idé känns inte helt realistisk och politikerna behöver ta sig en funderare till på detta. Frågan är dock om politikerna vågar säga nej med tanke på den gräddfil som ESk har till kommunalråden. Att tro att PEAB eller andra byggbolag skulle bekosta en ny arena mot byggrätten på den nuvarande är nog ändå att vara optimistisk i överkant.

/Tomas

Rörigt i Folkpartiet

Det är tråkigt att det fortfarande är så rörigt i Folkpartiet. Före senaste fullmäktige så gick gruppledaren ut och sade att man ändrat inställning till motorbanan och att patiet nu nu var emot banan. På fullmäktige röstade de två ordinarie ledamöterna ändå för motorbanan till mångas förvåning.

När sedan EP intervjuade gruppledaren om skälen till omsvängningen så blev det pinsamt när både gruppledare och ordförande bröt av reportern och sade att man inte skulle lyssna på fullmäktigeledamöterna utan på gruppledare och ordförande. Pinsamt eftersom det var så tydligt att dessa två inte lärt sig hur politiken måste fungera. Särskilt gruppledaren borde veta bättre eftersom hon har varit med i politiken så länge och själv varit ordinarie i fullmäktige.

Det är självklart så att de fullmäktigeledamöter som är valda måste rösta efter eget huvud och helst vara överens inbördes. Därför har de flesta partier särskilda gruppmöten för fullmäktigegruppen där man diskuterar sig samman. Folkpartiets agerande från gruppledare och ordförande visar hur illa det kan gå när maktsträvan ersätter förnuftet. Medlemmar kan inte köra över sina folkvalda ledamöter, hur mycket man än vill.

Synd att ett liberalt parti är så odemokratiskt i sitt inre arbete. Synd också att (s) har en så stark partipiska att de som ville rösta mot motorbanan fick stanna hemma. Inte så demokratiskt det heller.

/Tomas

Det är synd om Enköping

Eftersom det ser ut som att en stor majoritet i fullmäktige kommer att ge grönt ljus för motorbanan måste man tycka synd om Enköping.


?       Synd; eftersom politikerna har så dåligt självförtroende att de tror att Enköping måste ha en prestigeanläggning för att vara attraktivt.

?       Synd; eftersom en motorbana kommer att förstöra stadens attraktiva, lugna och värdefulla småstadskaraktär.

?       Synd; eftersom de flesta av stadens politiker inte förmår lyfta blicken och se de långsiktiga effekterna trots att man i Visionen säger sig värna om "det gröna livsrummet" i Enköping.

?       Synd; eftersom samma politiker tror att man kan både ha och äta kakan på samma gång.

?       Synd; eftersom flera andra kommuners politiker haft förstånd att säga nej till banan.


Synd; när förnuftet saknas.


Tomas Rådkvist