Trägen vinner

I måndags svarade nämndens ordförande, Johan Örjes (c) på debattsidan att skolan nu sätter igång ett rejält uppföljningsprogram samt att skolchefen på nästa sammanträde skall föreslå åtgärder för att förbättra resultaten i Enköpings grundskolor. EP följde på tisdagen upp med en artikel om skolan dåliga resultat och vad som nu görs åt detta.

Det är bra att man nu tar de dåliga resultaten på allvar och har för avsikt att göra något åt dessa. Det är bara lite märkligt att det skall behövas 4-5 debattinlägg från Fokus Enköping och undertecknad för att göra skolpolitikerna uppmärksamma på att något är allvarligt fel i grundskolan. Statistiken har ju funnit på skolverkets hemsida hela tiden, det krävs bara lite excelkunskaper för att sortera och sammanställa och lite uthållighet.

Kul i alla fall att ett intensivt lobbyingarbete får så konkreta resultat i lilla Enköping och att Enköpingsposten till slut uppmärksammade skolans problem. Man undvek dock att berätta att det var Fokus ENköping som satte frågan på sin spets men det var väl att vänta sig för mycket.

Nu väntar vi med spänning på förslagen och på budgeten i juni för att se om alliansen också sätter resurser där de behövs. (det är ju bara 10 kommuner i Sverige som har mindre resurser till undervisning i grundskolan än Enköping.....)

/Tomas

Kommentarer
Postat av: aggiornare

Stupore! Amo questo luogo!:))))))) http://www.usate348.org/aggiornare

2007-02-19 @ 01:50:46
Postat av: virgilio

Great site! Good luck to it's owner! http://www.bovso.org/virgilio

2007-02-23 @ 02:11:20
Postat av: cavalli

pagine piuttosto informative, piacevoli =) http://www.flryanair.org/cavalli

2007-02-24 @ 23:27:14
Postat av: Treno

..Rather helpful information you have here. Grazie! http://www.trenitalia.275mb.com

2007-03-07 @ 17:29:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback