Stick och brinn, helst till Stenvreten

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade i förra veckan att godkänna det sopiga förslaget om att bygga en stor sopförbränningsanläggning invid hamnen och kraftvärmeverket.

Detta trots att man i planförslaget har identifierat risker med utsläpp, explosioner och lukt och trots att det finns bostäder bara 300 m från anläggningen.

Man tar sig för pannan, vilken annan kommun kan komma på den befängda idén att lägga en sopförbränningsanläggning 750 m från stora torget? Politikerna i Värmeverkets styrelse och Miljö- och stadsbyggnadskontoret måste ha fått ett kollektivt solsting för förslaget är så urbota dumt att ingen annan förklaring är möjlig.

I planförslaget identifierades Stenvreten som en lämlipigare plats men avfärdades samtidigt som ekonomiskt orealistisk. Man kan bara anta att det var värmeverkscehefen som stod för den analysen för han brukar presentera ekonomiska kalkyler som pekar i den riktning som han vill. I själva verket är en placering i Stenvreten det enda hållbara alternativet på såväl kort som lång sikt.

Enköpingsborna måste gå man ur huse för att stoppa detta vanvettiga förslag. Byggnaden kommer enligt planen att bli så dominerande att den kommer att synas lång ut på E18 och att det därför är viktigt att "byggnaden blir estetiskt tilltalande".

Stick till Stenvreten och brinn, det är det enda realistiska alternativet!

/Tomas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback