Alliansen härjar på Härjarö

I EP idag framgår att alliansen vill sälja ut stora delar av Härjarö, framförallt Kursgården, stugorna och campingen med tillhörande markområde. Argumentet man för fram är att den miljon som anläggningen kostar i underhåll och drift framförallt utnyttjas av besökare utanför länet?????

I andra sammanhang så är det jätteviktigt att kommunen är attraktiv och dra besökare, exempelvis till parkerna, och här satsas det mycket pengar. När besökarna skall till Härjarö så gäller inte samma resonemang tydligen.

Var är logiken, är en utomlänsbesökare till parkerna viktigare än en besökare till Härjarö och Trögden?

Det är mycket möjligt att Härjarö kan drivas mer framgångsrikt av en privat entreprenör och en försäljning är i så fall en möjlig lösning eftersom det ger entreprenören friare händer att utveckla verksamheten om man äger den.

Det är i så fall viktigt att Upplansstiftelsen, som äger anläggningen, säkerställer att köparen bedriver en verksamhet av liknande karaktär som innebär många besökare och helst arbetstillfällen på Härjarö.

Det är också viktigt att allmänheten tillförsäkras tillträde till stranden och bryggorna så att detta inte blir ett exklusivt reservat för den nya ägaren. Gott om parkeringsplatser för besökare är också viktigt samt framkomliga vägar.

Till sist måste avtalet vid försäljningen också innehålla ett hembud för Upplandsstiftelsen och Enköpings kommun så att vi får garantier för att anläggningen inte kan säljas vidare till någon som vill stycka av marken och bygga bostäder där. Härjarö är en tillgång för Trögden, kommunen, länet och hela Mälardalen och detta får inte riskeras vid en eventuell försäljning.

/Tomas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback