Okunniga eller lata styrelseledamöter?

KAn inte låta bli att reflektera över Vanja Lundby Wedins uttalande om att hon var "lurad" och inte visste att avsättni ngar till pensionen för tidigare VD:n på AMF var 770 000 kr i månaden. Det var ju bara att läsa innantill i årsredovisningen. Samma gäller för den tidigare riksbankschefen Urban Bäckström som också hävdar att han inget visste.

Antingen så brydde dom sig inte tillräckligt för att kontrollera, eller så var dom så fartblinda att de tyckte att nivån var OK. Ett annat alternativ finns också förtås, att de inte förstod vad de hade beslutat om men med den ekonomiska kompetensen som finns i styrelsen så är det ganska otroligt.

Jag minns mitt första budgetmöte i tekniska nämnden. Luntan med budgeten, driftbudget för 2001 och 10-års investeringsbudget,  avhandlades på 5 minuter. Inga frågor ställdesoch jag förstod att de flesta ledamöter inte hade läst eller förstått särskilt mycket av den tjocka luntan med siffror och överlät detaljerna till förvaltningschefen och ordföranden. På samma möte skulle utformningen av en busskur på väg 55 behandlas och detta tog 50 minuter (färg, taklutning, placering, kostnad osv)

Man fördjupar sig mest i det som man förstår och kan förhålla sig till. Vilka busskurer har AMF's styrelse diskuterat under de gånga åren...?    /Tomas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback