Klart att akuten och IVA måste vara kvar i Enköping

Jag har läst den märkligt hemliga konsultrapporten som ligger till grund för förslaget att stänga akuten på Enköpings lasarett på natten samt lägga ner IVA och den har ett öppet syfte - att sänka landstingets kostnader med 300 miljoner kronor och att göra det utifrån ett "koncernperspektiv". Det innebär i korthet att man vill specialisera verksamheterna så att dessa "effektivt kan överföra tjänsterna till patienterna". Med patienter avses då alla patienter inom Uppsala Läns Landsting, alltså inte i första hand Enköpingsborna.

Det är många märkliga turer i denna fråga - dels att rapporten var hemlig tills två dagar före beslut i landstingsstyrelsen, dels att de borgerliga representanterna från Enköping ställer sig bakom att lägga ner akuten och dels att kommunalrådet Wiklund hävdar att hon inte kände till förslaget i förväg. Nu har tydligen också centern listor ute på stan att skriva under till stöd för akuten trots att det var deras egen partikollega som ställde sig bakom rapporten - vad håller de etablerade partierna på med för slags spel egentligen?

Det är ju självklart att vi skall ha kvar akuten på natten och IVA i Enköping så att vi kan känna oss trygga även i fortsättningen och att staden förblir attraktiv för inflyttande. Efektivisering i all ära med tillkortakommanden på Akademiska sjukhuset sklall inte gå ut över Enköpingsborna.

Jag och Fokus Enköping kommer att ta strid för akuten!

/Tomas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback