Kommunledningen backar om byggnation i Nederby

Enligt EP idag så lägger kommunen planerna på att bygga ett strandnära område i Nederby (Vallby) på is. Det innebär inte att man som Lindeman verkligen lågger husen på isen (nedre tomtebrölet...) utan att man enligt Åke Hedén insett att det finns bättre ställen att bygga på.

Det är bara att gratulera kommunledningen till insikten. Förra gången detta var på tapeten stoppade undertecknad, till några tjänstemäns förtret, planerna på byggnation (2004). I våras, när det var på gång igen, skrev jag och Fokus Enköping en debattartikel om "Strandnära direktörer" apropå att byggnadsnämndens ordförande tyckte att det var bra att bygga strandnära för att locka höginkomsttagare till kommunen och att kommunens marknadschef sagt att "flera rikak direktörer ville bo strandnära i Nederby". Jag och Fokus Enköping är helt emot ett ogenomtänkt exploaterande av kommunens strandnära områden, särskilt eftersom man ju just nu håller på att bygga sjönära i Bredsand och Storskogen. 

Det är tillfredsställande att se att vår lobbying får effekt och att kommunledningen drar tillbaka förslaget om byggnation i Nederby.

/Tomas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback