Rörigt i Folkpartiet

Det är tråkigt att det fortfarande är så rörigt i Folkpartiet. Före senaste fullmäktige så gick gruppledaren ut och sade att man ändrat inställning till motorbanan och att patiet nu nu var emot banan. På fullmäktige röstade de två ordinarie ledamöterna ändå för motorbanan till mångas förvåning.

När sedan EP intervjuade gruppledaren om skälen till omsvängningen så blev det pinsamt när både gruppledare och ordförande bröt av reportern och sade att man inte skulle lyssna på fullmäktigeledamöterna utan på gruppledare och ordförande. Pinsamt eftersom det var så tydligt att dessa två inte lärt sig hur politiken måste fungera. Särskilt gruppledaren borde veta bättre eftersom hon har varit med i politiken så länge och själv varit ordinarie i fullmäktige.

Det är självklart så att de fullmäktigeledamöter som är valda måste rösta efter eget huvud och helst vara överens inbördes. Därför har de flesta partier särskilda gruppmöten för fullmäktigegruppen där man diskuterar sig samman. Folkpartiets agerande från gruppledare och ordförande visar hur illa det kan gå när maktsträvan ersätter förnuftet. Medlemmar kan inte köra över sina folkvalda ledamöter, hur mycket man än vill.

Synd att ett liberalt parti är så odemokratiskt i sitt inre arbete. Synd också att (s) har en så stark partipiska att de som ville rösta mot motorbanan fick stanna hemma. Inte så demokratiskt det heller.

/Tomas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback