Enavallen ligger bra

Var just på Enavallen och såg ESK mot Väsby och diskuterade med andra åskådare tanken att flytta Enavallen till Korsängen. Med tanke på läktarna endast var besatta till c:a 25% så känns det ju inte direkt angeläget ur kapacitetssynpunkt. Läktaren är dessutom ganska nybyggd och fräsch, liksom löparbanor och inte minst teknikplanen med konstgräs där ett antal miljoner investerades häromåret.

Visst är det ont om parkeringsplatser de få gånger när det är mycket publik och visst skulle det vara kul med en ännu större samlad arena men är det värt priset? Det känns som kapitalförstöring att riva en såpass modern arena, särskilt när fullmäktige just beslutat att en jättearena för motorsport skall byggas. Den lär dra med sig ett antal miljoner i kringkostnader för kommunen och det finns ju andra hål att stoppa dessa i, exempelvis idrottshusets badanläggning som ju håller på att falla sönder.

Nej, "enköpingsalliansens" idé känns inte helt realistisk och politikerna behöver ta sig en funderare till på detta. Frågan är dock om politikerna vågar säga nej med tanke på den gräddfil som ESk har till kommunalråden. Att tro att PEAB eller andra byggbolag skulle bekosta en ny arena mot byggrätten på den nuvarande är nog ändå att vara optimistisk i överkant.

/Tomas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback