Säkra Härjarös framtid

Upplandsstiftelsen tänker ju sälja Härjarö konferens och campinganläggning och ordföranden i styrelsen, Staffan Godberg sade i Ep förra veckan att man hade fått in en del bud man nu funderar över. Man har för avsikt att sälja till någon som vill driva verksamheten med camping osv vidare men har tydligen fått ett något högre och frestande bud från en spekulant som vill driva någon form av "hälsoverksamhet". Staffan sade att styrelsen inte kan kontrollera vilken verksamhet en köpare bedriver men detta är helt fel.  En säljare, i detta fall Upplandsstiftelsen, kan i ett köpeavtal ställa tydliga krav på den fortsatta verksamheten och man kan också villkora detta med en hembudsmöjlighet så att köparen måste erbjuda Upplandsstiftelsen att köpa i de fall man vill sälja vidare.

Upplandsstiftelsen kan också, om man vill ha insyn och kontroll över den fortsatta verksamheten, ställa som villkor att man får en aktie i det nya bolag som skall driva verksamheten och genom ett aktieägaravtal säkerställa att man har kontroll över viktiga beslut som exempelvis verksamhetsinriktning, försäljning etc.

Det är bara den politiska ambitionen som begränsar Upplandsstiftelsen fortsatta inflytande över Härjarös framtid men det är viktigt för hela Trögden att det finns en besöksverksamhet på Härjarö och att inte denna pärla säljs och styckas av till tomter eller liknande.

/Tomas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback