Borgerlighetens hårda hjärta

Läste i EP idag att den borgerliga majoriteten i kommunstyrelsen hade sänkt antalet flyktingar som kommunen skall ta emot från de 50 st som socialförvaltningens tjänstemän föreslagit till 35 st. Integrationsverket önskar att Enköping skall ta emot 107 och förra året tog vi emot 69 flyktingar och gick 800.000 kr i vinst på detta enligt EP.

Man kan bara skämmas över de borgerliga politikerna när man nu är så uppenbart defensiva. Det pågår ett krig i Irak där människor sprängs i luften varje dag och kommunalrådet Åke Hedén säger att vi inte kan ta emot fler än 35 "på ett bra sätt". !?

Allt är väl bättre än att vara civil i ett krig som inte verkar få ett slut och där människor får sätta livet till varje dag. I trygga Enköping borde vi kunna bättre om vi menar allvar med att det "nära mellan människorna" i Sveriges närmaste stad.

Det minsta är att ta emot de 50 flyktingar som sicialförvaltningen menar att man klarar men vi borde anstränga oss ännu mer. Människor lider och vi har en moralisk skyldighet att hjälpa till.

Har Enköpings borgerliga majoritet ett hjärta eller har det ersatts av en defekt räknemaskin?

/Tomas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback